Van Avermaert triomfeert in GP Montréal

Greg Van Avermaet (CCC) heeft de GP van Montréal gewonnen. Hij was de snelste van een uitgedund peloton en haalde het voor de Italiaan Ulissi. Tim Wellens werd vierde.

“Ik heb er goesting in”, klonk het vooraf bij Remco Evenepoel, die in de GP van Québec z’n benen spaarde om vandaag top te zijn. Het supertalent van Deceuninck-Quick.Step opende de debatten op een kleine zestig kilometer van de streep, maar kreeg amper speelruimte en werd tot de orde geroepen.

Gretige Evenepoel
Zo’n veertig minuten later probeerde Evenepoel het opnieuw, wéderom lieten ze hem niet rijden - ze kennen Remco intussen. ’t Werd niet zijn dag. De 19-jarige renner kampte in het slot met materiaalpech. Evenepoel keerde wel nog terug na een knappe inspanning, maar kon finaal geen rol meer spelen. 

’t Moest van een andere landgenoot komen. Tim Wellens trok in het offensief, maar kon net zoals Julian Alaphilippe en Benoît Cosnefroy de groepssprint niet vermijden. Uiteindelijk pakte Diego Ulissi, de winnaar van twee jaar geleden, uit met een verschroeiende versnelling, maar de Italiaan werd geremonteerd door Greg Van Avermaet.

Topweekend
Eergisteren derde in de GP van Québec, vandaag een knappe zege in de GP van Montréal. Van Avermaet heeft z’n WK-vorm beet. Dat belooft voor het wereldkampioenschap in Yorkshire (29 september). Nog meegeven: Wellens finishte vandaag als vierde. Twee Belgen in de top vijf.