Dossier Rode Duivels

Martinez stelt selectie Rode Duivels voor

Roberto Martínez maakt straks om twaalf uur zijn selectie voor de oefeninterland tegen Schotland (7/9) en het Nations League-duel in IJsland (11/9) bekend. Volg de selectie hier live mee. 

Verwacht wordt dat de bondscoach grotendeels hetzelfde lijstje opsomt als voor de bronzen trip naar Rusland. Maar dan zonder De Bruyne (knie) en wellicht ook geen Anan Januzaj (knie). In hun afwezigheid mogen namen als Castagne (Atalanta) en Trossard (Genk) dromen van een eerste selectie. Twijfelgevallen als Vincent Kompany, Marouane Fellaini en Mousa Dembélé bevestigden na de Wereldbeker ook aan de nieuwe campagne te willen beginnen, waardoor het aantal niet-geblesseerde afhakers beperkt blijft tot twee: Radja Nainggolan en Steven Defour. Beide middenvelders haalden om diverse redenen de WK-selectie niet en gaven nadien te kennen er de brui aan te geven als international.

Bepaalde Rode Duivels blijven in hun clubs ook zonder speelgelegenheid. Simon Mignolet en Thomas Vermaelen speelden dit seizoen nog niet in clubverband, terwijl Leander Dendoncker en Dedryck Boyata na transferperikelen pas afgelopen week hun eerste duel speelden. Ook Thibaut Courtois stond bij Real Madrid nog niet onder de lat. 

Martínez zal vrijdag wellicht ook meer nieuws brengen over zijn nieuwe assistenten. Zowel T2 Graeme Jones (vertrok al als assistent naar West Bromwich) als T3 Thierry Henry (werd de voorbije zomer gelinkt aan diverse clubs) zag na het WK een overeenkomst bij de bond aflopen. De net gestopte Timmy Simons, die ook assistent is van Ivan Leko bij Club Brugge, bedankte alvast. Hij vond de combinatie onmogelijk.