Verdachte 'Pokémon-moord' moet voor assisen komen

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 22 februari of John V.D.B. naar het hof van assisen wordt verwezen voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg. Het meisje verdween exact twee jaar geleden en werd twee dagen later dood teruggevonden in de tuin van de twintiger.

John V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera's uit de buurt. Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning aan de Van Stralenstraat. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren.

Geheugen
Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat geveinsd. "Wij hebben ons niet verzet tegen een verwijzing", zei zijn advocate Ilse Buyst eerder deze maand. De KI verwijst hem nu door naar het hof van assisen. De eerste zitting zou dit jaar al kunnen plaatsvinden.