Delhaize roept Spaanse ham terug

Delhaize roept de producten Salchichon Iberico 125G en Chorizo Iberico 125G terug omwille van het risico op salmonellabesmetting. Dat is bij een interne kwaliteitscontrole gebleken. In samenspraak met het Federaal Voedselagenschap FAVV vraagt Delhaize aan haar klanten om deze producten niet meer te consumeren en terug te brengen naar een Delhaize-winkel.

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 tot 48 u. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen lopen een groter risico op besmetting. Hebt u van deze producten gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.

Ondertussen heeft Delhaize elk betrokken product reeds uit de winkel verwijderd en de controles voor dit product en de leverancier nog verstrengd. Aan de klanten die dit product hebben gekocht vraagt Delhaize om het niet te consumeren.

Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het product werd gekocht. De terugbetaling van elk betrokken product is verzekerd. Andere producten van hetzelfde assortiment zijn niet betrokken en kunnen zonder problemen geconsumeerd worden.

Delhaize wenst zich ook te verontschuldigen voor dit ongemak.